Trend: Så ska bröllopsringarna se ut 2017

Juvelerare Michael O’Dwyer som driver O’Dwyer Guldsmeder på Liljeholmskajen i Stockholm berättar för tidningen Metro om trenderna som gäller för vigsel och förlovningsringar.

Foto: O’Dwyer

– För några år sedan ville många ha vitguld, men nu är rödguld, gulguld och roséguld mer populärt. Du som vill vara trendig väljer en mix av två, tre guldnyanser i din ring med en färgad ädelsten i mitten. Det har också börjat bli vanligare att män har en liten diamant i sin vigselring, säger Michael O’Dwyer.

 

Foto: O’Dwyer

Vad är ditt bästa tips till ett blivande brudpar som letar ringar?

– Gör lite research innan för att få en bild av vilken typ av design ni vill ha. Fönstershoppa lite och se hur utbudet ser ut, och hitta sedan en juvelerare som kan göra ringarna personliga just för er.

Välj en ring som du älskar

Oavsett vilken ring du väljer, se till att det är ett smycke som gör dig glad och lyssna inte på vad andra tycker om ditt val.

– Det finns många som bryr sig om vad andra tycker men jag mitt råd är alltid att inte tänka på vad andra tycker. Hitta ett smycke som du älskar och som passar dig. Det är du som ska titta på det varje dag.

Michael har rätt om trenderna om man ser till den i särklass populäraste ringen/ringarna på Pintererest som Sylvia Billone lät gör åt sig. Såhär ser den ut:

Foto: Shutterstock, Pinterest/Sylvia Billone

Förlovningsringen är en minimalistisk solitärring i roséguld. Eftersom ringen specialdesignades för Sylvia Billone går den inte att köpa, men på Pinterest avslöjar hon att diamantringen är 1,22 karat och att ringen i roséguld är två millimeter bred.

Förlovningsringen matchas med en Art Deco-inspirerad vigselring som även den går i roséguld med små diamanter på – en riktig drömkombination helt enkelt.

Annars kommer såklart våra prinsessors ringar alltid vara klassiker:

Victoria ring är en klassisk rund briljantslipad diamant på cirka 1.5 carat och en matchande alliansring med flera diamanter.

Madeleines ring är en stor smaragdslipad diamant men eftersom den är fyrkantig snarare än rektangulär så kallas den för square emerald cut. Diamanten är infattad i endast fyra klor vilket gör att stenen syns bättre och på sidorna glittrar mängder av små briljantslipade diamanter i så kallad pavéfattning.

Sofias ring har en vacker briljantslipad diamant i mitten av fin kvalitet, något under 1 carat i storlek. Runtom har den en krans av mindre briljantslipade diamanter samt på skenan på ytterligare ca 0.80 carat, tillverkad i vitguld.

Läs artikel i metro om trenderna här

 


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *