Sällan har man väl längtat så innerligt efter att få fira in ett nytt år!
2020 kommer vi sent att glömma – året då allt ställdes på ända och ingenting längre är riktigt som förr. Men nu är det äntligen dags att fira in det nya året – och är det då inte på sin plats att starta med en riktigt härlig nyårsmeny?
Vi har botaniserat i två av årets bästa kokböcker och hittat några recept vi på Bröllopsfeber tycker skulle passa.
Först ut är Tommy Myllymäkis sjunde kokbok med menyer för vår, sommar, höst och vinter – .
Ur denna bok väljer vi att sätta ihop följande matiga meny med härlig comfort food:
Halstrade havskräftor med citrongräs, schalottenlök och brynt smör
Oxsvansragu med lök och tryffel
Parfait med solrosflarn och varma hjortron
En fräsch förrätt med smak av hav och därefter en lite mer mättande varmrätt– riktig comfort food och en sval parfait med varma bär till efterrätt. We like!
Recepten hittar du i boken:
Catarina König, som vunnit både Sveriges mästerkock och Decenniets mästerkock, bjuder på ett antal smarriga menytips i sin nya kokbok Mat med Guldkant. Sen är det väldigt lockande och enkelt att också komponera sin egen. Lättlagade recept och galet goda!
Vi blir sugna på följande kombination:
Sesamhalstrade tonfisksnittar
Sockereldad lax med rökt gräddfil och saltkokt potatis
Cheesecake på 3 sätt
Också här tänker går vi på havet som förrätt, otroligt dekorativt på tallriken. Och gott! Och så fortsätter vi på temat fisk med roliga tillbehör. Rökt gräddfil – hur kan det smaka? Efterrätten kan man ju antingen göra på lakrits med halloncoulis, Key Lime eller med blåbär. Mums!
När det sedan kommer till dryck så tycker vi nog att riktig champagne är på sin plats just på nyårsafton. Börja i alla fall med det fina bubblet och gå över på annan dryck lite senare på kvällen för att inte missa de utsökta smakerna i riktig champagne som man annars lätt slarvar bort när kalaset tar fart och alla pratar i mun på varandra och glömmer att riktigt smaka …
GOTT NYTT FRISKT 2021 ÖNSKAR BRÖLLOPSFEBER