Indien – Mother India – välkomnande och underbart resmål för alla!

Kan detta vara platsen för er smekmånad eller ett romantiskt, myllrande men också avkopplande äventyr?

       I Indiens mångfald av färger, dofter och smaker väntar en resa som lockar med en unik blandning av kulturell rikedom och naturlig skönhet. Bombay, den pulserande staden som aldrig sover, med sin långa kustremsa som gjord för långa romantiska promenader i solnedgången, och Kerala, den grönskande kustregionen längs Arabiska havet, bjuder in till en resa fylld av avkoppling och energi.

Bombay – en färgstark och kulturell kaskad
Hela staden Bombay är ett äventyr, där varje gata utgör en egen saga och varje korsning erbjuder en ny upptäckt. I hjärtat av staden ligger Colaba, ett distrikt som omfamnar historiska landmärken som Gateway of India och hotellet Taj Mahal Palace. Promenera längs de slingrande gränderna och utforska den livliga och smakrika street food-scenen. Glöm inte att prova vada pav, en frasig brödbulle fylld med kryddiga potatisbollar, för en smak av den lokala delikatessen. Idli till frukost, en härlig daal och såklart alla former av andra kryddstarka och varierade vegetariska rätter.

För en modernare atmosfär och känsla av staden, bege er till Bandra, den bohemiska stadsdelen som lockar konstnärer och trendsetters. Här kan ni smutta på färskpressat kokosvatten, apelsinjuicer eller smoothies medan ni vandrar längs Bandstand Promenade – den långsträckta stranden, och beundrar den spektakulära utsikten över Arabiska havet.


Här finns rolig shopping på marknadsgator fyllda med butiker som myllrande Linking road och Hill road, men också hemliga butiker med coola och exklusiva vintagekläder.

Kerala – naturlig närvaro
Från Bombay flyger vi söderut till Kerala, där det gröna landskapet möter det skimrande havet. I Kovalam, en pittoresk kuststad, väntar vita sandstränder och kristallklart vatten. Ta en paus från vardagens stress genom att delta i yogaklasser vid soluppgången eller unna er en traditionell ayurvedisk massage på en av de många spa-anläggningarna längs stranden.
För en ännu mer avkopplande upplevelse tar vi oss till Poovar, en avskild pärla längs Keralas backwater – där floden rinner ut i havet. Bada inte här! Strömmarna är tuffa och nyckfulla! Utan stig hellre ombord på en traditionell husbåt och låt er drivas längs de lugna kanalerna, omgivna av frodig grönska och exotisk fågelsång. Här finns Kingfisher-fågeln att beskåda (och annars kan man avnjuta en kall öl med samma namn), liksom annorlunda getter och självfallet en och annan gullig ko.

När solen sänker sig över horisonten kan ni avnjuta en läcker måltid med färskfångad fisk och lokala kryddor, en perfekt avslutning på dagen.

 

En resa till Bombay och Kerala erbjuder inte bara en möjlighet att utforska två av Indiens mest ikoniska destinationer, utan även en chans att ta en paus från den vanliga vardagen och omfamna livets enkelhet.
Från de livliga gatorna i Bombay till Keralas fascinerande backwater – varje steg på vägen ger en ny inblick i det vackra och mångfacetterade Indien. Så låt er dras med av landets varierade charm och låt resan bli en oändlig källa till avkoppling och energi.

Tips på hotell i Bombay:
The Taj Mahal Palace, Apollo Bunder Road, Colaba, Mumbai
Taj Lands End, Bandstand, Bandra West, Mumbai

Tips på caféer i Bombay:
Farmers café i Bandra, god mat och trevlig betjäning
Leopold café i Colaba, den legandariska restaurangen

Platser att besöka i Bombay:
Bandra Fort
Linking road och Hill Road i Bandra West
Dadar Flower market
Chor Bazar
Bhendi Bazar
Crawford Market
Colaba Causeway Market
Gateway to India
Fashion street
Zaveri Bazaar
Muhammed Ali Road & Muslim Market
Elephant Cave
Bollywood

Tips på hotell nära Kovalam:
Isola Di Cocco Ayurvedic Beach Resort i Poovar, Kovalam
Kovalam Beach Hotel, i Kovalam


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *