Fira din äskling på Alla hjärtans dag!

Historien om ”Valentines Day” – Alla hjärtans dag är spännande om än något dunkel och omgiven av legender. Det finns flera berättelser och teorier om vem Valentin var, och varför hans namn har blivit förknippat med kärleksdagen.
En av de mest populära legenderna tillskriver dagen åt en präst vid namn Valentin. Han levde under det romerska kejsardömet på 200-talet e.Kr. och enligt en version av historien motsatte sig Valentin kejsarens förbud mot att unga män gifte sig, eftersom kejsaren ansåg att ogifta män gjorde bättre soldater.
Valentin fortsatte att viga bröllopspar i hemlighet och blev till sist fängslad på grund av det. Under sin tid i fängelse ska han ha blivit vän med en fängelsevakt. Före sin avrättning skickade Valentin ett meddelande till vaktens dotter och undertecknade det med orden ”Från din Valentin”.
Andra teorier om ursprunget till Alla hjärtans dag inkluderar den romerska festivalen Lupercalia, som firades i mitten av februari till gudinnan Junos ära. Festivalen innefattade rituella handlingar och ett slags lotteri där unga män skulle välja en kvinnas namn för att bli dennes partner under festivalen, och ibland ledde detta till äktenskap.
Men det var först under medeltiden som kopplingen mellan Alla hjärtans dag och romantik blev starkare. Dikter, sånger och gåvor började bli en del av traditionen.
Oavsett ursprunget har Alla hjärtans dag blivit en dag för att fira kärlek och romantik runt om i världen.
Och idag är Alla hjärtans dag, som firas den 14 februari varje år, en internationell kärleksdag som hedrar romantik och kärlek. Dagen är ofta markerad av utbyten av kärlekshälsningar, gåvor och goda handlingar mellan kärlekspar, men också mellan vänner och familjemedlemmar.
En framträdande tradition under Alla hjärtans dag är utbytet av Valentinkort som vanligtvis är dekorerade kort med kärleksfulla meddelanden och symboler som hjärtan, blommor och ibland även bilder på Cupido, den romerska kärleksguden. Många gånger är korten anonyma, och avsändaren kan välja att avslöja sin identitet eller hålla den hemlig.
Många väljer att skriva personliga meddelanden på sina kort för att uttrycka sina känslor och kärlek till den speciella personen i sitt liv.

Så du missar väl inte att hylla din egen älskling denna kärlekens dag? Kanske med ett Valentinkort eller blommor, choklad eller andra små presenter.

Bjud din vän på en romantisk middag eller planera någon annan rolig aktivitet för att fira kärleken!
Och varför inte ta dagen i akt för ett härligt romantiskt frieri?


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *