Kyrkan på plats på Bröllopsfeber

Det finns tusen frågor runt en vigsel – Vad innebär det att gifta sig i kyrkan? Vad får man göra? Vad kostar det? Får man ha egen musik och egen präst? Frågorna är många och Svenska kyrkan är på plats på Bröllopsfeber på Stockholmsmässan i Älvsjö 17-18 februari för att svara alla förväntansfulla blivande brudpar.

Prins Carl Philip och hans Sofia satte sin egen prägel på sitt drömbröllop.

Att gifta sig i kyrkan är en gammal tradition och något många ser fram emot. I snitt 49 par per dag valde förra året en kyrklig vigsel i Svenska kyrkans regi.

– Förra året på mässan var ett enda långt leende för oss som var på plats då, säger Annica Timmerman, enhetsledare för kommunikation i Stockholms stift.

Frågorna var många och störst förvåning väckte kanske att det faktiskt inte kostar något alls att vigas i kyrkan – varken kyrka, präst, musiker eller vaktmästare.

Den kyrkliga vigseln är omgiven av starka symboler och ord. I Guds och alla vittnens närvaro lovar paret varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber präst och de församlade Gud att välsigna äktenskapet och finnas med i både glädje och sorg.

– Att gifta sig i kyrkan är ”extra allt”, värdigt och storslaget och knyter an till en månghundraårig tradition. Det är ett oslagbart tillfälle att samla släkt och vänner och manifestera det vackra och starka med kärlek mellan två människor, säger Annica Timmerman.

Välkommen till monter A1:13 med dina frågor!


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *