Rosor, rosor, rosor

Få blommor symboliserar kärlek så som en ros gör. Med en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka har rosor en speciell plats i våra hjärtan.

Ordet ros kommer via grekiskan och latin från ett keltiskt ord som betyder röd. Legenden säger att rosen skapades ur skummet som uppstod när den grekiska kärleksgudinnan Afrodite föddes och steg upp ur havet. De första rosorna som skapades hade varken taggar eller doft, enligt myten.

Afrodites son, Cupido gav dem doft då han tappade ett kärl med nektar på marken där rosor sen växte upp. Cupido skulle till att lukta på rosorna och blev då stucken av ett bi. Afrodite straffade bina genom att beröva dem gaddarna och hon fäste dem istället på rosornas grenar.

De röda rosorna fick sin färg av Afrodites blod, då hon sprang genom ett rosensnår för att rädda sin döende make Adonis.

Idag odlas snittrosor i hela världen och det går att hitta en ros för alla smaker. En bukett med rosor är en universal kärleksgest. Detta har satt sina spår i bröllopsbinderi där rosen är den enskilt populäraste blomman att ha i brudbuketten.

Klassiska brudbuketter.

Rosor från trädgården i både krans och bukett.

Knapphålsblomma som matchar slipsen.

Lite vildare bukett med grönt och aprikosfärgade rosor.

Root – alltid vackert att pryda håret med.

Vita rosor i lös knut och slöja.

Vita rosor i frostnupen vinterbukett.

Somrig krans med något blått, prästkrage och lila och vita  rosor.

Rosblad är både vackrare och mjukare än ris.

Vi avslutar med total rosbonaza på Miranda Kerrs och Evan Spiegels bröllop.

Bilder lånade från Pinterest.

 


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *