Skönhetsbonanza på Stockholm Beauty Week

Vacker till bröllopet? Eller bara allmänt sommarfin?

På den välbesökta skönhetsmässan Stockholm Beauty Week 2018 fick vi på Bröllopsfeber hur mycket inspiration som helst!

Konstnärshusets anrika och trivsamma lokaler mitt i centrala Stockholm förvandlades till ett riktigt skönhetspalats när ett 60-tal skönhetsmärken ställde ut allt ifrån nagellack till tandblekning, hårförlängning, hudvård, parfym, smink och annat. Det bjöds också på inspirerande föredrag, modeshow och demonstrationer av skönhetsprodukter i mängd!

Den starka trenden med naturlig skönhetsvård håller verkligen i sig och verkar bara bli större och större. Vikten av eko-certifiering likaså. Det danska makeup-märket Miild stoltserade, välförtjänt, med att vara först ut med en Svanen-märkning, och vi säger heja heja!

På mässan erbjöds generöst möjligheten att få naglarna målade, fransar fästa, man kunde boka upp sig på massage, ljusterapi, spray-tan, tid i parfymbaren, tjusig makeup och en mängd andra lyxiga behandlingar. Alla utställare vi träffade och pratade med på mässan var trevliga, dedikerade, generösa och mycket kunniga. Ett gäng eldsjälar helt enkelt!

Proffsiga behandlingar på Stockholm Beauty Week

En eloge till Maria Forssén som för femte året i rad ordnar denna populära mässa! Bröllopsfeber tackar för all tänkbar information vi fick om hur man blir fin från topp till tå!

Nedan hittar du lite info om några av alla de märken vi blev särskilt nyfikna på och vill dela med oss av. Just dessa är svenska märken och skönhetsinstitut vi hade förmånen att få träffa på mässan!

 

Depend
Detta mycket framgångsrika svenska företag jobbar med två fokusområden – naglar och ögon. Depends nagellack hyllas i branschen och finns i över 60 färger (och säljs i hela 54 länder). Nya kollektioner flera gånger per år placerar dem i framkant med de trendigaste färgerna. Allt du behöver för att vårda, färga, forma och definiera dina ögonbryn hittar du i serien Perfect Eye.

Rosenserien
Denna svenska ekologiska hudvårdsserie startades redan 1984. Alla produkter är helt naturliga, veganska (förutom fyra stycken som innehåller bivax) och godkända av Djurens Rätt och Cruelty Free International. På mässan presenterades Body Butter Shaping som är en uppstramande intensivkräm med rödklöver och parakrasse! Perfekt inför Beach 2018!

UneCare of Sweden
Naturlig hudvård baserad på ekologiska råvaror med kokosolja som bas. Filosofin är att allt som tillverkas kan tas om hand av naturen själv – alltså ekologiskt, 100 % naturligt, veganvänligt, crueltyfree, miljövänligt – bra för människan, djuren och naturen.

Scratch Nails
Detta välkända svenska varumärke jobbar med anpassade produkter som kan hjälpa alla att uppnå vackra, välmående, naturliga naglar – även för dig med nagelproblem! Kolla in deras insta på @scratchofsweden

MASQ+
Den svenska succén med skräddarsydda ansiktsmasker, så kallade sheet masks har två olika serier som säljs på kliniker, salonger och apotek och i dagligvaruhandeln. Maskerna är fulladdade med aktiva ingredienser och vad mer är – innehållet är anpassat efter vårt nordiska klimat och hudtillstånd. Mer info på www.powerlite.com och www.serummasq.com.

Derma ProMedical
Agentur för avancerad hudvård som drivs av Elizabeth Moberg. På Stockholm Beauty Week 2018 lanserades JettPlasma – en helt ny typ av behandling med sofistikerade ögonlyft och avancerade anti-agebehandlingar för händer, hals, dekolletage, ärrkorrigering, munrykor, kärl-/pigmentbehandlingar etc etc. JettPlasma är en ny teknik utan sidoeffekter som erbjuder resultat utan att du behöver sätta kniven i dig!

c/o Gerd
Ekologiskt och naturligt Spa- och salongsmärke som tillverkas i svenska Lappland. Blåbär, hjortron och andra naturliga ingredienser utgör basen i c/o Gerds produkter som distribueras till Spahotell, salonger, lyxhotell och Boutiquehotell både i Sverige och Japan.

Maria Åkerberg
Det kända och populära svenska märket använder växtoljor; kallpressade vegetabiliska och eteriska oljor och deras inneboende kraft att hjälpa huden att själv arbeta på bästa sätt! Maria Åkerberg väljer bort mellanhänder, dyr annonsering, ytterförpackningar och certifiering på slutprodukten. Resultatet blir att du kan få exklusiva, dyra ingredienser i djupverkande produkter till överkomliga priser.

Gildaskolan
Elevbehandlingar av Gildaskolans duktiga elever som utbildar hud- och spaterapeuter i Stockholm, Göteborg och Malmö. På skolan utförs behandlingar till kraftigt reducerade priser.

KÅRBY
Kårby Organics är ett svensktillverkat och ekologiskt livsstilsmärke från sörmländska Strängnäs, där de för hand häller ljus och skapar unika doftkompositioner av eteriska oljor.

 

 

 

 

Transderma
Transderma, baserat i Stockholm har under tre decennier forskat fram en produktlinje som fokuserar på 100% naturliga, exceptionellt rena, vetenskapligt avancerade vitaminbaserade hudserum fria från parfym och konserveringsmedel. Transdermas serum skyddar och stärker huden med hjälp av vitaminer och naturliga ingredienser och lämpar sig för alla hudtyper.

Me Anima
Ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke som drivs av aromaterapeuten Katties Åkesson, utbildad i USA, och som inriktar sig på oljor, som snabbt blivit ”den nya krämen”. Senaste produkten är en meditationsolja som ger lugn.

Makeupstudion
Sveriges ledande makeupskola som har utbildat flera av Sveriges mest framgångsrika makeupartister som arbetat över hela världen med uppdragsgivare som: Vogue, Elle, Marie Claire, Versace, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Cacharel och på Fashion Week i Stockholm, London, Paris och New York.

 

Glamly
Som en “Uber” för skönhet är appen Glamly en unik tjänst som gör det möjligt att boka professionella skönhetstjänster med stylister On-Demand. Välj dag, tid och plats – stylisten kommer till dig! Frisörtjänster, makeup, fransförlängning, spraytan och nagelvård.

Lip – Organic Intimate Care
Ett nytt svenskt varumärke som tillhandahåller ekologiska intimvårdsprodukter. Produkterna är 100% naturliga och 100% vegan och tillverkas i en ekocertifierad fabrik i Norrland. De erbjuder Cleansing + Moisturising Oil som rengör, vårdar, återfuktar och motverkar infektioner. Och Shaving + Moisturising Oil som ger en mjuk och nära rakning som minimerar irritationer. Läs mer på: www.lipintimatecare.com

Curaprox
Munhälsa är en mycket viktig del i allmänhälsan. Curaprox är ett schweiziskt företag som tillverkar skonsamma och effektiva munvårdsprodukter sedan 1972. Produkterna för ett vackert leende och en bra munhälsa med aktivt kol som inte skadar tandemaljen. Tandborstar och tuggummi stärker tänderna, rengör effektivt och ger en fräsch andedräkt. www.curaprox.se

Lyxig goodiebag med massa fina märken att pröva på!

M Picaut
Mette Picauts nytänkande hudvårdsserie – svensk ekolyx – är en effektiv hudvårdsserie för kvinnor och Sveriges mest prisbelönta hudvårdsserie. Samtliga produkter förenar det bästa från flera världar. Dokumenterad effekt av Anti Age som sedan kombineras med det renaste naturen kan erbjuda. Se mer på www.mettepicaut.se

FÄRG
För FÄRG handlar smink inte bara om utseende utan också om möjligheten till en rolig och spännande förändring och glädjen i att få uttrycka oss kreativt genom smink.

HynE Beauty
Ett nytt företag med svensktillverkade skönhetsprodukter som vill förenkla skönhetsrutinen. Professionell klinisk hudvård baserad på bakteriellt framtagen hyaluronsyra. Susanne Liljenberg, en av grundarna till inredningskedjan Granit, har startat märket tillsammans med tre kollegor.

AnneMarie Börlind
Femtio års erfarenhet, modern forskning och bioteknik har gjort Börlind till en av de ledande, innovativa producenterna av naturlig hudvård. Bioaktiva råvaror som hyaluronsyra och stamceller från växter och alger tillsammans med ekologiska växtextrakt och fina oljor blir skön, effektiv hudvård.

 

BRUNS
Frisörerna Cecilia och Johanna står bakom Bruns Products. Deras vilja att skapa en giftfri arbetsmiljö och hårvård med endast naturliga ingredienser, har lett fram till en unik hårvårdserie av högsta kvalitet. Bruns samarbetar med Lunds universitet för att på naturlig väg ta nästa steg för dig, din frisör och vår gemensamma miljö.

City Hair Extensions
Härliga Josiane på City Hair Extensions specialiserar sig på hårförlängning och arbetar med olika tekniker för detta: påsyning, keratinvax, microringar, tape extensions, braid and leave m.m. Allt hår och alla produkter som används är testade för att säkerställa och garantera hög kvalitet. Håret som används importeras från de områden i världen som är bäst på hår, främst Brasilien, Indien och Vietnam.

Midnattsol Sweden
Produkterna bygger på extrakt från bär som har vuxit under midnattssolens magiska ljus. Det extraordinära ljuset berikar bären naturligt på näringsämnen viktiga för god hälsa och en frisk och vacker hud.

Stockholm Beauty Weeks arrangör Maria Forssén gav de inbjudna en informativ presentation av alla utställande företag.

Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *