Återupptäck Finland – Hemester på nära håll!

Glöm inte att det går att upptäcka nya platser på närmare håll för en romantisk weekendresa. Bröllopsfeber slår ett slag för Finland – Runebergs och Topelius hemtrakter.
Ta färjan över till vårt grannland och upplev en annorlunda weekend eller roadtrip. Vacker natur, intressant kultur och kulinariska utflykter! Vi tipsar om städerna Vasa och historiskt intressanta kuststaden Jakobstad! Fortsätt norrut till exotiska och vackra Kemi i finska Lappland och kanske vidare till tomten som bor i Rovaniemi.

Vill man gifta sig utomlands men ändå nära så finns det flotta festvåningar på hotellen vi tipsar om och såklart plats för många gäster som kanske vill bo över.

Tips på hotell:
Hotel Epoque, inrymt i stadens gamla tullhus med sin coola arkitektur
Jakobsgatan 10, Jakobstad

Jugend Boutique hotel, mysigt och exklusivt beläget nära botaniska parken
Skolgatan 11, Jakobstad

Snow Castle, här sover man precis vid strandkanten i små privata glasvillor med transparent tak för bästa sikt över havet, stjärnhimmel och norrsken – passar lika fint sommar som vinter!
Lumilinnankatu 15A, Kemi

Tips på restauranger:
Station 23
Christinegatan 2, Jakobstad
Inrymd i den gamla brandstationen bjuder denna coola restaurang på fin service och matmässigt på mycket grönt och närodlade fina råvaror. Ät middag eller ta en drink och njut av en avslappnad men exklusiv vibe.

Havsutsikt Restaurang Lumihiutale
Restaurangen introducerar ständigt nya menyer med modern arktisk smak med fokus på lokala färska säsongsbetonade råvaror.
Lumilinnankatu 15 A, Kemi

För den som reser norrifrån och tar färjan från Umeå till Vasa kan man med fördel pausa i våra svenska städer som Skellefteå och Umeå.
The Wood Hotel – det coola hotellet helt byggt i trä känns modernt och har en trevlig restaurang. Här finns också det nya kulturhuset som alltid bjuder på spännande utställningar och teater.
Adress: Torggatan 3

Stora hotellet – Umeås pärla med cool design och trivsam restaurangmiljö mitt i centrala Umeå.
Adress: Storgatan 46

FOTO © EXPERIENCE365.FI


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *