RÄTT BRÖLLOPSKLÄNNING FÖR DIG!

Så hittar du drömklänningen – några tips på vägen

 

För vissa går det som en dans att hitta sin drömklänning, och för andra kan det minst sagt ta tid och det kanske verkar som att man aldrig någonsin kommer att hitta rätt i den romantiska, eleganta vita klänningsdjungeln. Så tänk positivt, och låt det ta den tid det tar – se bara till att du börjar leta i ett tidigt skede. Och framförallt – glöm inte att det också är så fantastiskt roligt!

 

Det är din klänning till din stora dag

Det viktigaste när du väljer klänning är att den ska kännas din. Den ska kännas du. Du ska trivas i den och kunna känna dig bekväm och naturlig!

Ett bra tips är att göra noggrann research så kan det gå lättare at hitta din drömklänning, och du får bättre koll på vad som finns och vad som är trendigt just nu. Låt dig inspireras av magasin och på webben. Kolla även på de som gift sig i din närhet. Hur tänkte de? Samla bilder till ett mood board med det du gillar allra mest – material, modell, accessoarer som kanske slöja och känslan i allmänhet. Vill du ha broderier, pärlor, strass eller tung heltäckande sidentaft? Om du samlar på dig rejält med inspo kan det bli så mycket lättare när du väl ska ge dig ut och prova!

 

Vad får den kosta?

En annan viktig sak … tänk efter först – hur mycket får drömklänningen kosta? Om du har ett ungefärligt tak på din budget är det bra att ha den i åtanke när du börjar spana efter plagget du vill bära på din stora dag – så att du vet att du verkligen har råd med den när du väl hittar den perfekta bröllopsstassen!

Fundera kring vilken typ av modell du skulle känna dig finast i. Kanske har du tänkt en med halvlång kjol, eller en bohemisk klänning med massor av spets, en kort klänning, klassiskt elegant med halterneck, eller varför inte en modern och elegant byxdress eller kaxig kostym? Något som ser otroligt coolt och modernt ut behöver inte nödvändigtvis vara superdyrt, och något som ser väldigt enkelt och klassiskt ut kan kosta, ja definitivt mer än skjortan … så bilda dig en uppfattning om hur marknaden ser ut.

Vem får äran att vara smakråd?

Det kan vara tufft att själv fatta beslut om vad man ska ha på sig, så ta med dig ett smakråd som du litar på och vars åsikt du verkligen lyssnar på – någon som känner dig väl och som har både tålamod och tid. Det är lätt att känna sig överväldigad av alla åsikter, så välj noga vem du tar med dig. Och var också öppen i sinnet, för det kan vara så att trots att du hade en stark vision av en viss modell så kan det vara så att du till syvende och sist fastnar för något helt annat! Vårt tips är helt enkelt – ha skoj på vägen, var öppen för förslag och testa olika varianter och modeller!

 

Bild Jo Bartholomew

 

Experterna hjälper dig!

Ytterligare en sak att ha i åtanke är att när du provar plagget du bestämt dig för så sitter det såklart inte perfekt eftersom det inte är uppsytt exakt efter dina mått. Justeringarna som görs efter just din passform gör såklart den sitter mycket bättre.

Att pröva i högklackat är ett annat bra tips. Om du nu tänker ha skor med klackar när du gifter dig såklart, för då vet du exakt hur lång klänningen eller dressen ska vara för att få det vackraste fallet och det blir mindre arbete i slutänden då du redan vet hur mycket som ska fållas upp.

Mycket att tänka på?

Äsch, så farligt är det inte, utan bara roligt! Du gör detta en gång i livet, och vårt absolut bästa tips är att ta hjälp av alla fantastiskt duktiga experter som finns på plats på Bröllopsfebers mässor. De vet nämligen allt om ovanstående frågor, hur man ska tänka, räkna, pröva … och ger dig alla sina bästa råd.

Vårt absolut bästa råd är att göra ett besök på mässan, titta på modevisningen, och sedan gå runt bland alla utställare och bekanta dig, ställa frågor och boka möten!


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *