Champagne! Den ädlaste av drycker!

Ett glas champagne som festdryck, det finns väl inget som kan mäta sig med det!?! Och särskilt när sommarsäsongen kommer och man vill fira lite extra! Testa nya bubblor till festen eller bröllopet är vårt heta tips!

Här får du några riktigt pärlande, läskande drycker som passar utmärkt till midsommar, sensommarfesten eller bröllopet. Eller att bara avnjuta på tu man hand för att fira att semestern närmar sig, goda vänner, kärleken eller bara självaste livet!
För den som skippar alkoholen tycker vi att en fläder- och rabarberdryck passar fint som sommarens törstsläckare. Se det enkla receptet längst ner!

Vill ni hellre bjuda på the real deal tycker vi definitivt att ni ska testa den nya champagnen från det anrika och ytterst välrenommerade champagnehuset Pommery som många väntat på! Äntligen är den här! Och vi fick smaka den först! Så vi kan verkligen rekommendera den:
Torsdagen den 7 juni var det världspremiär i Sverige för champagnen som många i den initierade champagnevärlden väntat på: Pommery Apanage Blanc de Blancs. På ståndsmässiga och flotta Operakällaren i Stockholm presenterades nyheten av ägaren till Vranken Pommery Monopole, Madame Nathalie Vranken, i egen hög person. Vältaligt, generöst och inspirerande pratade hon om Pommery, både själva vinhuset och drycken.

Generösa och sympatiska Madame Vranken höll ett trevligt tal om Pommerys världspremiär av sin nya cuvée

Svenskarna är som bekant ett av världens mest champagneintresserade folk och därför valde det anrika champagnehuset Pommery att lansera sin nya cuvée i just Sverige. Pommery har funnits länge på den svenska marknaden – redan 1955 när Systembolaget grundades fanns champagne från Pommery med i sortimentet. En liten anekdot är att våra kungligheter också är förtjusta i just Pommery. För det är den champagnen de valt till sina bröllopsmiddagar! Så varför inte göra det du med?

Tillbaka till Operakällaren: Ett stort uppbåd journalister, champagnekonnässörer och bloggare som vi på Bröllopsfeber var på plats som Pommerys importör Tord Magnuson, champagneexperterna Richard Juhlin och Fredrik Schelin och andra konnässörer och branschpersoner.
Efter minglet och Madame Nathalie Vrankens anförande beskrev Richard Juhlin drycken vi fick smaka. Richard som är en av världens absolut främsta champagnekonnässörer har vid det här laget prövat närmare 9 000 olika champagner! Så han vet vad han pratar om! Och det är alltid lika intressant att höra honom prata om smakernas komplexitet i denna ädla dryck! Pommery Apanage Blanc de Blancs Brut är gjord på 100% chardonnay. Chardonnay-druvan ger en frisk och elegant champagne med toner av jasmin, gröna äpplen och solmogen citrus. Tack vare den friska syran är detta ett mycket bra lagringsvin som kan lagras i 10–15 år utan problem. Till Pommerys nya blanc de blancs serverades små skålar med bland annat ett delikat litet 63-gradigt ägg med tryffel och en aptitretande tonfisk- och glasnudelsallad. Tyvärr har vi inget recept på det, men längre ner kan du läsa om hur du lagar ett annat supersnabbt och gott litet tilltugg.

För den som då gärna skippar alkoholen bjuder vi också på Bröllopsfebers eget favoritrecept på sommarens mest läskande och svalkande fläder- och rabarberdryck:

Flädersaft
Rabarbersaft
blanda med vatten, stilla eller bubbligt
pressa i lite citron eller lime och dekorera med jordgubbar.
Skål!

 

Det smarriga enkla och ytterst snabblagade lilla tilltugget vi tipsar om till sommar-aperitifen är följande:

Chips med löjrom och smetana
1 påse naturella lantchips
½ dl smetana
100 g rom av valfri sort
½ dl gräslök, hackad

Lägg upp chipsen på ett vackert fat, klicka på lite smetana och lite rom och garnera med den hackade gräslöken.
Klart!

Och apropå alkoholfria drycker som vi gärna slår ett slag för så finns ju Richards egna alkoholfria bubbliga blanc de blancs med frisk och elegant smak. Perfekt för alla typer av festligheter! Missa alltså inte följande i sommar:

Bröllopsfebers svalkande fläder- och rabarberdryck
Pommery Apanage Blanc de Blancs (!)
Richard Juhlin Blanc de Blancs
Obs att Pommerys nya är en beställningsvara, men den finns i lager så det går fort att få den till sin butik.

https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/pommery-apanage-7531901

Richard Juhlin beskrev smak och doft på Pommerys efterlängtade nya bubbel
Elegant booklet delades ut till alla inbjudna. Mönstret kan man ju gärna även tänka sig på en blus eller kjol! Snyggt, fräscht och bubblande somrigt.


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *