Bröllopsfeber i Parga – en juvel i Grekland

Sommar i Grekland?

Missa inte juvelen Parga!

Parga på det grekiska fastlandets sydliga kust är en pittoresk liten badort omgiven av vackra berg och som vetter mot det underbara medelhavet med sandstränder och klippor.

Pargas lilla hamn är livfull och trevlig och staden med den trivsamma strandpromenaden har många små restauranger och mysiga caféer, bagerier och glassbarer att erbjuda. Små, roliga och personliga butiker, ett trivsamt folkliv och lugnt tempo!
Arkitekturen är en blandning av traditionell grekisk och vacker venetsiansk bland vindlande små gränder, gulliga torg och kyrkor som erbjuder en välkommen svalka.

Stränderna erbjuder en mängd aktiviteter och olika vattensporter för den badsugna – paragliding, vattenskidor, stand-up-paddle-board, bananbåt och en mängd båtturer. Rakt ut i havet ligger de små öarna Paxos och Antipaxos som vi rekommenderar en dagsutflykt till och en god lunch! Ta en av båtturerna ni köper biljett till i hamnen och bada och snorkla vid de olika stoppen – simma in i grottorna och bara njut!

Ett gulligt litet museum som samtidigt är en fabrik berättar om olivoljans lokala historia och ger dig smakprov på det bästa. Såklart kan du shoppa med dig hem som gåva och förgylla måltiderna hemma också! I anslutning till Paragea Olive Oil Museum ligger dessutom deras egen förträffliga restaurang! Aegis. Ett hett tips är att se till att boka bord!

Är ni intresserade av historia och arkeologi ska ni definitivt inte missa en trip till Necromanteion, 45 minuter från Parga, där ett mycket känt litet tempel tillägnat den grekiska guden Hades finns. På vägen kan man stanna och ta en titt på kiwiodlingar för den som undrar hur den goda frukten växer.

Och när ni längtar efter vila från hettan och havet tar ni en tur till floden Acheron som tros vara den mytologiska och mytomspunna floden Styx!
Här i nordvästra Grekland rinner den 6 mil långa och isande kalla floden fram och mynnar ut i havet en bit söder om Parga. 
Svalkande, uppiggande, välgörande och roligt! Och en ren och skär naturupplevelse med ljuvlig grönska och branta klippor som håller om den klara turkosblå flodådran.
Hästridning och rafting är aktiviteter du kan välja att göra på plats. Och äta goda måltider precis vid vattenbrynet!

Här är några tips på ställen där ni både äter och/eller bor bra!

Aegis
Restaurangen är förträfflig, det vet hela Parga, så se till att boka bord!
Och i anslutning till denna, en av Pargas bästa restauranger, ligger även det lilla olivoljemuseet, Paragea Olive Oil Museum.
www.paragaea.gr

Fresh juice bar
Ligger vid Pargas slott bjuder på ett varierat utbud av svalkande och energigivande drycker.

Villa Rossa
Det historiska gamla ”tobakshuset” som Villa Rossa också kallas då man lagrade tobak här under en period är ett ypperligt ställe att både bo och äta gott på precis vid havet. På Villa Rossa kan ni även ställa till med ett hejdundrande bröllop! Ta kontakt så får ni god hjälp med att ordna er bröllopsfest efter egen smak. www.villarossa.gr

Agali
Den lokala middagsfavoriten med vällagade och välsmakande grekiska klassiker.
www.sarakinikopargas.gr

Elena hotel
Bland smala gränder ligger detta svala hotell med egen liten pool. Missa inte frukoststället en bit ner på gatan med sitt svalkande vinrankebeklädda grönskande tak på uteserveringen.
www.elena-hotel.eu

Apartments villa Apostolis
Bjuder på blommig inredning och bra service. Pool med poolbar och vänlig och hjälpsam personal.
www.villa-apostolis.gr

Aristidis garden
Enklare hotell, men rent och snyggt och med bassäng och café i trädgården gör denna enklare pärla till en favorit.
www.aristidisgarden.gr


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *