Gott Nytt år – med CHAMPAGNE såklart – till nyår och alla andra festliga tillfällen!

Visste du förresten att det är 49 miljoner bubblor i en flaska champagne?

Vi på Bröllopsfeber vill önska er ett riktigt Gott Nytt År och tacka för ett härligt 2018 genom att bjuda på några smarriga drinkrecept med champagne som inspiration! Och så bjuder vi på årets bubbligaste boktips: Champagne – 49 miljoner bubblor i en flaska
För vad är det egentligen som gör champagne så speciellt? Det vill man ju veta, liksom hur man ska välja bland allt som finns? En av Sveriges främsta champagnekännare och vinkonnässörer, Fredrik Schelin, har gett ut ett riktigt praktverk om champagne som blir den perfekta gå-bort-presenten till nyår. Flyhänt, kunnigt och inspirerande beskriver han vinet, distriktet, processen och bjuder bland annat på anekdoter och sin egen bästa topplista. En bok som har allt och lite till för den som vill veta lite mer om världens festligaste dryck!

Boken kan du beställa här:

www.adlibris.com/se/bok/champagne-49-miljoner-bubblor-i-en-flaska-champagne-9789188799173

Fredrik Schelin och Din Vinguide.se kan du dessutom träffa på Bröllopsfebers mässor i alla städer – Malmö, Göteborg och Stockholm – och då ställa frågor och möjligheten att pröva olika viner – både med och utan bubblor – vid de vinprovningar Fredrik kommer att hålla i. Så missa inte tillfället att få proffshjälp i hur du bör tänka kring vad du servera vid den stora festen – och kanske särskilt vid ditt bröllop!

Och har du inte möjlighet att besöka någon av våra mässor kan du alltid kolla upp Fredrik på www.dinvinguide.se som är en guide för alla som har mat, dryck, vin och livsnjutning som intresse.

 

Annars kan vi fresta er med att det på mässorna dessutom finns en champagnebar där ni kan pausa och ha det mysigt vid ert mässbesök!

 

 

Men åter till nyårsafton …
… för HURRA! Snart är det dags att fira in det nya året. Och det gör vi såklart med bubbel! För nog är det väl så att alla älskar champagne? Till mat, till aperitif, till vardag och till fest … till bröllopet såklart! … och alltid till nyår! Och det behöver vi väl knappast påminna om, att det är smart att dricka den godaste champagnen till aperitifen och spara det billigare bubblet till midnatt när man kanske ändå står och tittar på fyrverkerier och fryser litegrann?
Alternativt väljer man den äkta varan kvällen igenom … En kul idé är att ha skumpa-knytis – då får man sig dessutom en liten champagneprovning på köpet! Så, bjud goda vänner på mat och fira in det nya året genom att korka upp champagnen.

Det man inte ska glömma är att champagne – och annat mousserande vin också för den delen – dessutom är uppfriskande och mycket omtyckt i drinkar. Så har ni lust kan ni överraska genom att blanda en lyxigt fräsch och bubblig välkomstdrink när gästerna kommer. Här kommer fyra av Bröllopsfebers favoriter:

Kir Royal
En av världens absolut mest kända champagnedrinkar. Den är klassisk i sin smak och har en vacker färg.
6–8 drinkar
2 dl crème de cassis (ca 3 cl/person) går att byta ut mot svartvinbärssaft
1 butelj champagne
till garnering: frysta svartavinbär

Häll svartvinbärslikören eller -saften i champagneglas och fyll på glaset med champagne. Garnera med frysta svarta vinbär.

Bellini
Klassisk italiensk drink med prosecco eller champagne och persika. Söt och frisk och busenkel att göra.
2 drinkar
4 vita persikor
3 dl prosecco eller champagne
Skala och mixa eller mosa persikorna. Fördela persikomoset i champagneglas. Fyll på med mousserande vin, rör om och servera genast.

Havsblå bubblor
Lite slösigt med champagnen kanske, men uppiggande och roligt att servera en alldeles blå drink!

2 drinkar
4 cl vit rom
2 cl blå curaçao
is
champagne
bigarråer
lime

Fyll två champagneglas med is. Häll upp blå Curaçao och rom och fyll glaset med champagne. Garnera med lime och bigarråer.

French 75
Klassisk gammal favorit – en champagnecocktail med gin och citronjuice. Gör sockerlagen själv genom att koka ihop 1 del strösocker och 1 del vatten.
4 drinkar
1,2 dl gin
1,2 dl citronjuice
8 cl sockerlag, iskall
champagne eller mousserande vin

Blanda riktigt kall sockerlag, gin och citronjuice i en shaker fylld med is. Skaka. Sila blandningen direkt i glasen och fyll upp med väl kyld champagne.

Tips!
Ett tips är att garnera drinkarna med frysta bär som passar i smak – det håller drinken fräsch och kall lite längre.

G O T T    N Y T T   Å R !


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *