God Jul! Med tips på bröllopsgåva eller julklapp – starta en insamling till behövande

Klappar och gåvor – till brudpar och i juletid!
Starta en insamling till behövande! Den digitala gåvan är både enklast och mer hållbar!

En växande trend bland brudpar att samla in pengar till behövande istället för att ta emot dyra gåvor. Oavsett vad ni brinner för – om det är barns rätt till en trygg uppväxt, att främja forskning eller något annat, så finns alla möjligheter att göra samma sak.

Vi inspirerades av Jeanette och Björn, ett brudpar på Södermalm i Stockholm, som valde att donera alla gåvor till en barnrättsorganisation när de gifte sig, och har utifrån det listat ett par användbara tips!

De senaste åren har det blivit allt vanligare att önska sig bidrag till smekmånaden eller husrenoveringen istället för dyra presenter. Jeanette och Björn valde att ta bröllopsgåvan ett steg längre och istället skapa en insamling. Som småbarnsföräldrar kände de båda att de ville bidra till barns rätt till en trygg uppväxt, och därför kom insamlingen att gå till SOS Barnbyar.

– Vi kände båda att vi ville ta tillfället i akt att göra något för barn. Vi har själva två små pojkar som vi vet växer upp under extremt privilegierade förhållanden. Vi letade efter en organisation där vi upplevde att även mindre bidrag skulle kunna göra en avsevärd skillnad för ett eller flera barn någonstans i världen. Därför valde vi SOS Barnbyar, säger Jeanette. 
– Gästerna uppskattade möjligheten att deras bröllopsgåvor fick extra effekt. En riktigt fin kärleksförklaring till livet, säger Björn och Jeanette.

Följ ditt hjärta och samla in pengar till ett välgörande ändamål istället för att ta emot dyra gåvor. Det är väldigt enkelt att starta en egen insamling eller att ge bort ett gåvobevis, oavsett om det handlar om barn eller något annat. Och, så klart, mer hållbart än att köpa fysiska produkter!

 

En generös, kärleksfull och GOD JUL önskar vi på Bröllopsfeber!

Brudparets tips till bröllopsinsamling:
• Välj något som ligger er varmt om hjärtat. Vi valde SOS Barnbyar för att vi är småbarnsföräldrar och har börjat tänka mer på alla barns rätt till trygghet.
• Starta en egen insamling. Antingen via hjälporganisationens webbsida, eller direkt på Facebook.
• Digitala gåvokort. Be gästerna att köpa gåvobevis på nätet, det är absolut lättast och mest hållbart.
• Prata med din arbetsgivare! Om du jobbar på ett stort företag brukar de skänka pengar till organisationer ändå, och i vårt fall var de väldigt öppna för att bidra.
• Många bäckar små. Även små bidrag gör stor skillnad.


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *