Peking på våren – annorlunda och häftigt!

Weekend eller smekmånad i Peking?

Kanske passar Peking snarare som en del av ett smekmånadsäventyr än för en kortare romantisk weekend. Men gissa om ni kommer att vara fyllda av intryck och minnen när ni besökt denna fantastiska stad. Här ryms en blandning av traditionella, romantiska gamla byggnader – på sina ställen lyser de klassiska röda lyktorna upp trottoarerna gata upp och gata ner. Fynda antikviteter, siden eller varför inte sy upp en egen specialdesignad bröllopskreation om ni har tid över?

Myllrande, färgstarkt och exotiskt i Peking

Tips! Låna cykel på ditt hotell och gör som kineserna själva – trampa runt så mycket du bara orkar, det går garanterat snabbare än med taxi eller buss! Annars är tunnelbanesystemet både enkelt, smart och snabbt.

 

 

Hotell

Four Seasons

På Four Seasons där det vimlar av bröllopserbjudanden vilket ger en massa inspiration! Adress: Four Seasons Hotel Beijing, 48 Liang Ma Qiao Road, Chaoyang District 

Bröllop på hotell – trend i Peking, här på Four Seasons

Qianmen Jianguo Hotel

Ett annat ståtligt hotel som hyser många bröllop är fyrstjärniga Qianmen Jianguo Hotel som ligger på bekvämt avstånd till Himmelska fridens torg. Adress: 175 Yongan Road 

 

 

 

 

Vilsamt att pausa på hotell Sihes gamla, och traditionellt byggda, innergård

Beijing Courtyard Sihe Hotel

Vill du bo mer traditionellt tipsar vi om ett trevligt mindre hutong-hotell i de gamla klassiska stadsdelarna med låga traditionella hus bland ett myller av små gränder. Ni kommer inte att ångra er. Törs ni ska ni såklart också låna cykel och göra stan ”by bike”som fantastiska Peking egentligen passar bäst för.

Adress: No. 5 Deng Cao Hutong Dongsi South Street

 

 

Praktfull skulptur på Lamatemplets tempelgård

 

Restaurang och barhäng

China Grill

Högst upp på Park Hyatt hotel – på 65:e våningen – hittar ni restaurangen med Pekings i särklass bästa utsikt. 360 grader! Särskilt på kvällen är utsikten enastående!

Adress: 2 Jianguomenwai Street, Chaoyang District

 

The Boat

En färja i två våningar med glasväggar som åker på floden Liangma. Levande musik och en fantastisk meny med skaldjur väntar er. Så bra, så romantiskt! Adress: 8 Liangmahe South Rd, Chaoyang District

 

Capital M

Pekings mest fantastiska utsikt med hela den förbjudna staden framför era ögon! Lugn, lyxig atmosfär och fantastisk mat av västerländskt slag. Här finns också en av Pekings mest populära roof top-barer med utsökta cocktails. Enjoy!

Adress: No 2, Qianmen Street

 

Temple Restaurant

Vinnare av flera internationella kulinariska priser under senare år. Belägen i ett gammalt tempel med intressant arkitektur som är en blandning av det gamla kinesiska traditionella och det moderna. Stoltserar med en av Asiens bästa vinlistor.

Adress: No. 23 Songzhu Temple, Shatan North Street, Dongcheng District

 

Och som ni ser ovan – för den modige finns det även lite mer annorlunda och läskiga kulinariska utsvävningar att hitta i Peking …

Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *