Tokyo – när kärleken står i (körsbärs)blom!

 Tokyo, årets hetaste stad. För alla!

Stora som små – alla har roligt i Tokyo. Så vill ni åka på en kulinarisk lyxresa eller en hipster-tur eller för den delen ta med barnen som ju har helt andra referenser med filmer och datorspel – Tokyo är staden med stort S.
Särskiljande för Japan och Tokyo är den fascinerande blandningen av traditionsbunden kultur och högteknologi, geishor och teceremonier kombinerat med resor med Shinkansen – höghastighetståget som är en upplevelse i sig, den fantastiska naturen och häftiga och färgstarka arkitekturen.
Planera redan nu, för den romantiska resan görs med fördel om våren när körsbärsträden – Sakura – står i blom! Oavsett om det är på bröllopsresa eller bara en romantisk långweekend – så kommer de långsamma promenaderna i parkerna under denna, Japans vackraste årstid, att bli ett minne för livet!

Sakura – Tokyo

Några andra saker man bara inte får missa är att pröva alla olika sake-sorter ni kommer över – it’s an acquired taste – men plötsligt är man fast. Det svaga risvinet är en riktig delikatess.

Shibuya – hippare plats får man leta efter!

 

Shopping i Tokyo!

 

 

 

 

 

Tips!
Bröllopsattiraljer för att pyssla ihop egna inbjudningskort, fotoalbum från er stora dag, accessoarer till tärnorna osv hittar du på avdelningen ”Wedding supplies” på stora butiken Hands.

Bröllopsfotografering Sakura-style – under körsbärsträden i en av Tokyos välutnyttjade parker

 

 

 

 

 

 

 

Lyft blicken! Ni kommer att häpna över den häftiga arkitekturen – de stora modemärkena har inte bara en flagship store utan en flagship building här i Tokyo.

Spelhallarna i Tokyo – total koncentration och en fruktansvärd ljudvolym.

Tips! Missa inte de många spelhallarna som finns på en massa ställen i Tokyo. Här sitter farbröder och unga i långa rader och spelar i en förfärligt skramlig miljö. Knasigt, men kul!

 

Restauranger och barhäng

Wasuyoku En
På 42:a våningen hittar du Wasuyoku

En – ett fantastiskt ställe med en hisnande utsikt om man får fönsterbord (vilket man såklart ber om vid bokningen) www.wasyoku-en.com/index.php

Saketosana
Saketosana som ligger på en liten gata i hippa Shibuya är en väl bevarad liten hemlighet med få bord, så boka innan! Ägarinnan är en av Japans bästa sakeproducenter och kan erbjuda en exklusiv liten provning. www.saketosakana.net

Tender bar
I flotta kvarteren Ginza finns eleganta Tender bar, för jo, visst är det så att speakeasy-ställen finns även i Tokyo. Kostar det så smakar det – väldigt gott – en Moscow mule, Dsry martini, French 75 eller Bloody Mary, det är bara att välja och vraka! Drinkarna serveras av välklädda herrar i vit smoking.

Ippudu
I området Ebisu ligger ”originalet” till Ippudu, en kedja med matställen som serverar gudomligt god ramen. Ett måste när du är i Japan! Så har du vägarna förbi – missa inte!
Sushi Ichiban
Sushi Ichiban – fantastiskt hål-i-väggen-restaurang på Fiskmarknaden.

Toraji
En annan toppenbra och prisvärd kedja att besöka om du vill grilla din egen yakiniku är Toraji som man hittar lite här och där.

Hama
Och när du ätit fisk och skaldjur på längden och tvären måste du såklart få i dig lite wagyu – köttet som både lyssnat på vacker musik och fått massage under sina lyckliga levnadsdagar. Gå till klassiska kedjan Hama och ta plats framför teppanyaki-stekbordet och se maten lagas à la minute framför dig. Du kommer inte att bli besviken! Adress: Steakhouse Hama hittar du både i Roppongi och Ginza.

 

Tips! Ni får absolut inte missa den berömda fiskmarknaden. Här kan ni köpa katsuobushi – flingor av torkad och rökt bonitofisk. På svenska kallas det bonitoflingor. Ta med hem och gör den mest gudomliga misosoppa du någonsin smakat (förutom den du får på plats vill säga).

Sashimi på bla delikat sjöborre


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *