Bröllopsfeber tipsar om Egypten!

Exotisk, ekonomisk men exklusiv bröllopsfest i mytomspunna Egypten!

Mytomspunna och romantiska platser i evighetens rike!

Mytomspunna platser, fantastiskt klimat, god mat och vänligt bemötande. Ingen annan plats kan erbjuda möjligheterna för ett kombinerat drömbröllop och underbar semester. Bröllopsfeber tipsar om Egypten!

Evig magi och mytomspunna platser!
Evig magi och mytomspunna platser!

Egypten – landet med sin mångtusenåriga historia som sägs vara ett av världens äldsta semestermål. I alla tider har det varit mångas dröm att färdas till de gamla gudarnas hemvist! Varför inte låta din egen dröm bli verklighet?

Nuförtiden är det inte bara för landets unika historia man väljer att resa dit. Solsäkert, fantastisk service och lyxiga hotell gör Egypten till ett ”up and coming” resmål för lyxiga bröllop där man vill kunna samla sina nära och kära och också bjuda på upplevelser och äventyr av ett udda och minnesvärt slag.
Röda havet med bad och snorkling och den färgsprakande undervattensvärlden står definitivt i en klass för sig. Och det går dessutom att kombinera Röda Havets härliga liv under ytan med äventyr i öknen. Koppla av vid stranden eller på hotellet, shoppa på närmaste marknad eller souk och smaka på landets delikatesser som man inte glömmer på lääääänge! Egypten är dessutom ett prisvärt resmål och du kan verkligen shoppa loss! Dessutom kan man hitta både kläder och hantverk av yppersta kvalitet!

 

Vill ni viga er så får ni hjälp av svenska ambassaden i Kairo. Observera att dock endast två svenska medborgare kan gifta sig där. Ta med er kopior på pass och en högst fyra månader gammal hindersprövning och visa upp en vecka före vigseln. Välj mellan kort och lång vigselceremoni och om ni inte har egna vittnen kan personalen på ambassaden agera vittnen. Obs att ni måste kontakta ambassaden i god tid före ert vigseldatum.

Ett bröllop i Egypten blir garanterat ett minne för livet att drömma sig tillbaka till!

 

Top 5 att uppleva i gudarnas rike

  1. Pyramiderna i Giza

Lämna inte Egypten utan att ha besökt pyramiderna. Dessa ofattbara mäktiga byggnadsverk som man knappt kan förstå har byggts av människohand! Pyramiderna utanför Kairos stad ligger i Giza, nära Nilens strand. Att boka en flodbåt därifrån kan bli ert livs upplevelse!

2. Konungarnas dal
Konungarna i det gamla Egypten lät bygga imponerande gravar under en period som sträckte sig över hela 500 år mitt emot staden Thebe som idag kallas Luxor. Under mångåriga utgrävningar har man funnit hela 63 gravar och 23 kammare som gjort platsen känd som en av de mest fantastiska arkeologiska utgrävningar i världen – någonsin. Mest anmärkningsvärd är Tutankamons grav som man fann vid utgrävningar år 1922.

3. Luxor
Luxor, denna mytomspunna stad som tidigare hade namnet Thebe, kallas ofta världenns största museum utomhus med imponerande utgrävningar. Läs på före resan för att inte missa något!

4. Röda havskusten
Lika myllrande, färgrikt och fantastiskt som Egypten är på land, lika magiskt vackert och hypnotiserande intensivt liv bjuder havet på. Färggranna fiska och levande koraller gör att tiden under ytan stannar! Dyk, snorkla eller ta en båttur med en båt med glasbotten för att ta er en titt!

5. Kamelmarknadenn i Birqash
35 km nordväst om Kairo hittar ni den skräniga men fascinerande kamelmarknaden. Den går inte att förklara utan måste helt enkelt upplevas! Hundratals kameler byter ägare varje dag, men kommersen är alltid som störts och vildast på fredagarna.

 

Top 3 ställen för en fantastisk wed-cation:

1. El Gouna
Fantastiskt väder och en mängd havsnära platser där ni kan regissera ert drömbröllop till perfection! Här finns resorts som Movenpick, Steigenberger and Sheraton Miramar, beach clubs som Moods Beach Club och andra lyxiga varianter där man kan boka bröllopsfest och middag för mindre intima sällskap och även riktigt stora fester.

2. Dahab
Dahab är inte bara ett resmål för den som vill dyka eller snorkla i fantastiska vatten, här kan du också boka in ditt unika bröllop på t ex Dahab Paradise eller Coral Coast. Nära havet som bjuder på en svalkande bris på aftonen och en mängd roliga aktiviteter för gästerna om dagarna. Smart kan vara att även planera en exotisk smekmånad i anslutning!

3. Ras Sudr
Kite-surfing trendar överallt, och Ras Sudr är ett perfekt ställe att kombinera den viktigaste dagen i ert liv med spännande aktiviteter som inte minst skulle ge era gäster ett minne för livet. Kolla bla in Matarma Bay med en bedövande vacker havsutsikt, fantastiska måltider och generöst och vänligt bemötande!

Mercure Cairo Le Sphinx är ett annat lyxhotell där man bokstavligen ser pyramider från frukostbordet! Yppersta service och fantastiskt läge! Bara tre kvart från Kairo ligger detta ställe som är en dröm för bröllopspar från hela världen.

 

Vill ni starta i Kairo för att därefter bege er ut på äventyr tipsar vi om Ritz för möjligheten att boka ett exklusivt bröllopspaket med boende, spa och gudomliga måltider!
www.ritzcarlton.com


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *