Bröllopsmode med egyptiska förtecken – sagolik inspiration!

Prinsessbakelse eller klassisk elegans? Du hittar allt och lite till i det egyptiska bröllopsmodet.

Bröllopsfeber tipsar om några aktuella och intressanta egyptiska designers specialiserade på brudklänningar och vilka butiker du ska besöka för att få maxad inspiration.

De fantastiska kreationer man kan se på bröllop i mellanöstern är inte sällan skapade av egyptiska designers med hög kvalitet och väl valda material. Här sparar man inte på krutet utan tar gärna ut svängarna. Det mesta sys upp på beställning, och kvalitet och exklusiva material står högt i kurs. Alla som vill ha känslan av ett riktigt prinsessbröllop, se hit!

 

Butiker värda ett besök:

Med en stor bredd av olika klänningsdesigners är ett besök i Alura’s butik väl värt din tid. Här hittar du klänningar i olika stil och snitt. Bland annat från Allure Bridals, Mori Lee och många andra.
Downtown Mall Katameya Building S4, Store 9, New Cairo

Letar du efter drömklänningen ska du besöka Blush boutique som inte bara säljer brudklänningar utan även andra festkläder som kan passa hela bröllopsföljet.
9 Lebanon Street, Mohandiseen

På The Boutique hittar du mängder av amerikanska designers som är populära idag. Så mycket inspiration! Botanisera bland annat I Justin Alexanders kreationer, Demetrios och Ronald Joyce.
Downtown Mall Katameya Building S4, Shop #6, New Cairo

Egyptiska designers specialicerade på bröllopsklänningar

Några av de mest välrenommerade och intressanta aktuella modeskaparna har sina ateljéer i Kairo, och du kan ganska enkelt boka besök direkt i ateljén, eller så hittar du dem i någon av de många exklusiva bröllopsbutikerna.

Deana Shaaban

Deana Shaaban är ett lyxigt designermärke där kreationerna skräddarsys och ingen klänning är den andra helt lik.

Hisham Aboul Ela
Otroligt begåvade och populära Hisham Aboul Ela anlitas flitigt av brudar i Egypten för att sy upp exceptionellt vackra klänningar.

Maison Yeya

Maison Yeya har vunnit flera designtävlingar och har hyllats av Elie Saab för sin klassiska och samtidigt moderna stil. Ett antal kändisar från mellanöstern har burit modehusets kreationer på röda mattan i Cannes.

Hany Elbehairy

Hany Elbehairy är en av dem. Hans fokus har ofta varit att arbeta med färg, alltid med ett unikt uttryck. Kollektionen för 2019 dränks i glitter och strass och karaktäriseras av ett fantastiskt hantverk.

 

Temraza
Med glamorösa detaljer och alltid med en otroligt elegant passform och siluett designer Temrazas grundare, Farida Temraz lyxiga kollektioner av de finaste material med mycket broderier. Hon debuterade med sin första kollektion på Paris Fashion week 2014 och har sedan dess synts i en mängd internationella sammanhang som t ex Cannes filmfestival, Grammy awards, vid filmfestivalen i Venedig mm.

Rafik Zaki
Stjärnskottet Rafik Zaki, som gärna arbetar i följsamma material och rent siden, är utbildad i Milano men har sin ateljé i Masr El Gedida.

Sherine Hussein
Klassiskt, elegant och enkelt är ledorden för hyllade Sherine Husseins kollektioner. Hon har sin butik i Kairo – så har du vägarna förbi – missa inte att ta dig en titt!


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *