Få igång gästerna!

LEKAR OCH AKTIVITETER UNDER BRÖLLOPSDAGEN

Under själva bröllopsdagen och sedan -middagen hör det till att bryta av med lite lekar eller aktiviteter som oftast organiseras och styrs upp av toastmaster eller toastmadame.

Tänk på vilka ni är och vad ni tror era gäster skulle uppskatta så allt blir i linje med hur just ni vill ha det! Det viktigaste är såklart att ni har kul tillsammans!

Här kommer några förslag:

 

Bröllopsbingo

Skapa brickor med personliga frågor som gästerna ska svara på. Kanske ska gästerna delas upp i lag? De som får flest rätta svar först vinner.

 

Kasta pil

Låt gästerna kasta boll eller pil som en enkel aktivitet att få igång gästerna på.

Bild lånad från pinterest

Kasta bollen

Skriv ner roliga och avslöjande frågor på en boll eller annat bolliknande föremål. Sedan kastar brudparet bollen till gästerna, och den som fångar bollen måste svara på frågan som står där.

 

Skoleken

Brudparet sätter sig rygg mot rygg framför alla gäster för att svara på frågor. Brudparet tar av sig skorna, behåller den ena och byter den andra med varandra för att kunna hålla upp ”rätt” sko som svar. Frågorna kan vara i stil med ”vem tog steget till första kyssen?”, ”vem lagar godast mat?”, ”vem har sämst morgonhumör?” eller ”vem friade?”.

Pussa bruden

En klassisk lek är att gästerna går fram till honnörsbordet och de manliga gästerna kysser bruden på kinden och de kvinnliga gästerna kysser brudgummen på kinden. Det här höjer stämningen och så får gästerna röra på sig lite också, vilket är skönt.

 

Sångtävling

Arrangera en sångtävling där gästerna måste sjunga en populär låt på ett roligt och oväntat sätt. Det kan vara att de sjunger en ballad som en raplåt eller en discolåt som en countrylåt. Detta är en rolig aktivitet som engagerar gästerna och skapar en avslappnad och humoristisk stämning på festen.

 

Gästbok på ett annorlunda sätt

Skapa en gästbok där gästerna måste skriva en kort historia eller en anekdot om brudparet i stället för bara sina namn. Detta ger gästerna en chans att uttrycka sin kreativitet och skapa personliga och minnesvärda meddelanden till brudparet.

 

Brudparet säger sanningen

Låt brudparet stå framför gästerna och ställa frågor till varandra som de måste svara på ärligt. Gästerna kan också få ställa frågor till brudparet som de måste svara på ärligt. Detta är en rolig och avslappnad aktivitet som ger gästerna en chans att lära känna brudparet bättre och få en inblick i deras personligheter och relation.

 


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *