Vad står på menyn när det gäller food & wine?

 

Vad vill du bjuda på till bröllopet eller festen?

Bröllopsfeber besökte och smakade på årets Sthlm food & wine och fick massor av inspiration till måltider och dryck – menyer och smakkombinationer för både bröllopet och festen.
Den sammantagna känslan efter besöket är att trenden fortsätter att gå mot det gröna och organiska – vego och bubbel samt söta efterrätter och godsaker samt finfin choklad av exklusivt slag. Dock finns – precis som vanligt och som sig bör – den genuina uppskattningen av det goda hantverket – från jord till bord och såklart även från skog till bord (inklusive det vilda och jagade), det närproducerade, noga utvalda och med kärlek tillagade så klart också!

Mässan har ju av tradition och genom åren varit ganska mansdominerad, så därför är det extra roligt med Stellagalan på plats. I år intar dessutom flera av de kvinnliga kockarna Kockarnas krog där man kan boka bord.

Stellagalan är en ny smart och välbehövd community och organisation för kvinnliga proffs inom svensk gastronomi.
På mässan bjuder de in till inspirerande kökssamtal med ett gäng duktiga kvinnliga matlagare och sommelierer som Louise Johansson, Dorotea Malmegård, Ulrika Brydling och Frida Ronge med flera.
Kul och uppskattat initiativ att ge besökarna chansen till ett nära möte med dessa erfarna kockar, sommelierer och kungliga hovleverantörer.

En annan nyhet är Avenue de Champagne – ett härligt torg med god, bubblig dryck med både små oberoende vinhus till de större bland utställarna. För den initierade champagnekonnässören finns det en möjlighet till unika provningar varje dag då en unik flaska champagne kommer att öppnas som besökarna får möjlighet att smaka och dessutom få lyssna till historien bakom drycken. Är du intresserad av en specifik årgång, större butelj, prestigeutgåva eller annat så kan det bli jackpot!

Tips!
Missa inte Bonnebox.se som jobbar med små utvalda champagnehus – dessutom endast hållbart odlade – som kan leverera din favoritchampagne med din egen unikt designade etikett! Perfekt till bröllopet eller festen med extra guldkant!

Tips!
Boka bord på Kockarnas krog och smaka på riktigt smarriga saker som bland annat Bönotto med havskräfta och ostron signerad Louise Johansson, eller Långbrosill på hembakat knäckebröd tillagat av Fredrik Eriksson som också bjuder på rätten Sotad svensk bjärefågel. Eller varför inte The Gardens Kantarellsoppa med sikrom och valnötsbröd? Mums!

Delikatesser, choklad och olika prova-på-torg
Förutom ett gäng olika utställare som serverar allt från schweizisk choklad med coola etiketter till älgkorv, torkat renkött, goda ostar och annat har Sthlm Food & Wine i år delat in mässan i ett antal olika härliga “torg” för att samla utställare i olika kategorier och underlätta själva besöket.

Vegotorget
Gröna vågen dansar in även på Älvsjömässan och har äntligen fått ta rejält med plats. Här finner du allt inom det vegetariska och veganska sortimentet. Här hoppas man kunna få tips också på hur man till exempel bygger en festlig, vegetarisk bröllopsmeny. Kul!

Vintorget
Här finns viner från flera olika leverantörer. Du kan pröva dig igenom olika druvor eller sorter och få kunnig information av sommeliererna på plats.

Öltorget
Är du nyfiken på att jämföra olika sorters öl? På öltorget hittar man både närproducerad hantverksöl och från större märken.

Destillattorget
Starkare droppar av olika slag presenteras här av olika destillatföretag. De delar med sig av sin kunskap, inspiration och nya smakupplevelser.

Ja, det är bara att vandra runt och smaka sig fram. Lyssna till kockar och matproffs av alla de slag på de olika scenerna (men helst hinna hem före aw-dimman börjar lägga sig för tät). Då infinner sig känslan av Kiviks marknad. MEN kommer man i tid känns det på årets Food & Wine som att man har möjlighet att inte bara få rikligt med smakprover med sig hem utan även riktigt bra med kunskap och inspiration.

Stellagalan och Bonnebox hittar du här:

Stellagalan

https://www.bonnebox.se/

 


Läs mer på brollopsfeber.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *